Câştigătoare a ultimelor două ediţii a Interligii la futnet, CS Tengo Salonta a debutat cu dreptul în noul sezon al competiţiei care s-a rebranduit şi acum se numeşte European Futnet Club League.

Echipa bihoreană, condusă de către Sorean Vasile sr., a dominat autoritar prima rundă, care a avut loc la Hummenne, în Slovacia.

Tengo nu a cedat nici un meci din partidele disputate. Ei au învins în grupă cu 3-0 pe NK Revuca şi pe Szazhalombatta. Cu acelaşi scor s-au impus salontanii şi în semifinala cu Kac Jednota Kosice. De asemenea, în finală, Tengo Salonta a dispus cu 3-0 de echipa gazdă, Laborec Hummenne.

Echipa care a făcut deplasarea în Slovacia a fost compusă din: Georgel Bobiş, Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Nagy Darius Nicolae şi Bagosi István.

"A fost un turneu lung şi obositor, dar am făcut faţă cu brio şi am câştigat toate jocurile fără să pierdem vreun set, respectându-ne statutul. Urmează etapa găzduită la Salonta, la care sperăm să avem un public cât mai numeros, futnetul fiind un sport extrem de popular în oraş, dar şi în judeţul Bihor", a declarat Vasile Sorean sr., antrenorul formaţiei Tengo.

Conform regulamentului, echipele dispută în ordine jocuri de dublu, simplu, triplu, dublu şi din nou triplu, fiind declarată câştigătoare formaţia care obţine trei victorii.

Clasamentul primei etape:

1. Tengo Salonta

2. Laborec Humene

3. KAC Kosice

4. Százhalombatta

5. Blokers Lods

6. Revuca

Următoarea etapă a Interligii va avea loc la Salonta, în data de 24 iunie.

Cuplaj în campionat

De precizat că, urmare a participării în liga internaţională, salontanii şi-au amânat jocurile din campionatul naţional organizat de Asociaţia Futnet România. Astfel, sâmbătă, 20 mai, la Fabrica de Sport din Cluj-Napoca va avea loc un interesant cuplaj de partide. Începând cu ora 11.30, vor evolua Victory Cluj şi Tengo Salonta juniori, urmând ca în în jurul orei 13.30, JSF Cluj să fie gazda confruntării cu Tengo Salonta. Deja, în această rundă, s-a disputat partida Simex Şimleul Silvaniei - CS Timişoara, scor general 4-1.