Campioanele celor două stiluri, Comexim R. Lupeni (fotbal-tenis) şi Tengo Salonta (futnet) au disputat finala turneului Master Cup Romania la tenis cu piciorul, turneu organizat în premieră la Salonta de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor, în parteneriat cu clubul Tengo şi primăria municipiului bihorean.

Cu motto-ul "Doar fileul ne desparte", turneul a avut ca principal scop creşterea nivelului de joc al participanţilor şi implicit dezvoltarea tenisului cu piciorul, dar şi apropierea diferitelor stiluri în cadrul unei gale sportive. Totul s-a desfăşurat cu respectarea normelor sanitare de combatere a pandemiei Covid-19. Jocurile s-au desfăşurat fără spectatori, astfel că organizatorii au transmis turneul în direct pe canalul YouTube al Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor, adunând peste 2000 de vizualizari.

Iniţial s-a mizat pe prezenţa a 8 echipe, dar din motive obiective, la startul competiţiei s-au aliniat doar 2 echipe din Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis (campioana Lupeni şi medaliata cu bronz Cluj), alături de primele 4 formaţii din cadrul Campionatului României la Tenis cu Piciorul (Tengo seniori şi juniori, Timişoara şi Dumbrăviţa). S-a jucat în sistem cel mai bun din 5 jocuri (simplu şi dublu după regulament fotbal-tenis, triplu, respectiv dublu futnet, iar în caz de egalitate, echipa cu setaverajul mai bun ar fi putut alege proba decisivă), mai întâi pe grupe, apoi în semifinale şi finale.

Spectacol la fileu

Conform aşteptărilor cele două campioane, Tengo şi Comexim au câştigat grupele din care au făcut parte, trecând şi de adversarii din semifinale (disputa dintre Comexim şi Victory a avut nevoie de 5 meciuri, fiind decisă de a doua probă de triplu), astfel ultimul act al competiţiei a oferit un spectacol al celor mai bune formaţii din România. A rezultat un joc viu disputat, cu dese răsturnări de situaţie. Tengo şi-a creat avans după proba de simplu, dar Comexim a restabilit egalitatea prin victoria de la dublu. Au urmat două dispute extrem de echilibrate, la triplu, apoi la dublu futnet, în care Tengo a câştigat la limită, adjudecându-şi primul loc.

În finala mică, clujenii de la Victory au trecut cu 3-1 de juniorii clubului Tengo, cei care în grupe au reuşit să devanseze formaţia din Dumbrăviţa. Fotbal-Tenis Timişoara s-a luat la trântă cu Tengo şi Victory, ratând cu puţin prezenţa în careul de aşi. Festivitatea de premiere a fost oficiată de invitatul de onoare al turneului, Frederico Tavares, preşedintele Fedraţiei Române de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene.

Profitând de prezenţa campioanelor naţionale, dar şi Europene respectiv Mondiale de la Lupeni, în frunte cu Anamaria Gherghel, componentele echipei feminine Tengo Salonta au disputat un joc demonstrativ în compania acestora. Foşti jucători emblematici ai clubului salontan, Georgel Bobiş şi Páljános Zoltán, alături de arădeanul Tabarcea Petre, au oferit şi ei un spectacol agreabil înainte de finale, demonstrând faptul că nu şi-au pierdut abilităţile cu care s-au remarcat de-a lungul anilor.

Turneu util

"Le mulţumesc echipelor din campionatul FRFT pentru prezenţă, la fel şi colegilor din campionatul de tenis cu piciorul pentru contribuţia la succesul acestui eveniment. Chiar dacă practicăm stiluri diferite, cu toţii avem o pasiune comună", a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor.

"Acest turneu a oferit meciuri bune din punct de vedere calitativ, demonstrând faptul că cele două campionate au echipe bine pregătite. Consider că a fost un test util pentru toţi şi sper să mai avem competiţii comune de acest gen", a precizat şi Frederico Tavares, preşedintele FRFT.

O prezenţă inedită a fost cea a lui Gabriel Marinescu, un om de sport originar din Bucureşti, care în prezent locuieşte în Franţa unde este ambasador al futnetului. Acesta s-a declarat încântat de competiţia organizată la Salonta.


Loturile echipelor bihorene:
Tengo Salonta seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Vasile, Sorean Alex, Denis Purja, Illyés Gergö. Antrenor: Vasile Sorean sr.
Tengo juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Suciu David, Kádár Imre Péter. Antrenori: Alex Sorean şi Vasile sorean jr.

Rezultate consemnate:
Grupa A (Sala Sándor Péter)
Tengo Salonta – Fotbal-Tenis Timişoara 3-1 (2-0, 2-0, 0-2, 2-0)
Victory Cluj - Fotbal-Tenis Timişoara 0-3 (0-2, 1-2, 0-2)
Tengo Salonta – Victory Cluj 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
Grupa B (Sala Nicolae Talpoş)
Comexim R. Lupeni – Tengo juniori 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
Dumbrăviţa Timiş - Tengo juniori 0-3 (0-2, 1-2, 1-2)
Comexim R. Lupeni – Dumbrăviţa Timiş 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Semifinale:

Tengo Salonta – Tengo juniori 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Comexim R. Lupeni – Victory Cluj 3-2 (2-0, 1-2, 2-0, 1-2, 2-1)
Finala mică:

Victory Cluj – Tengo juniori 3-1 (2-1, 2-1, 1-2, 2-0)
Finala mare:

Tengo Salonta – Comexim R. Lupeni 3-1 (2-0, 0-2, 2-0, 2-0)