De Crăciun, poftiţi la tenis! Viceprimarul Ovidiu Mureşan a dat marţi în folosinţă, în prezenţa conducerii Administraţiei Imobiliare Oradea, Baza sportivă din Ioşia. "Inagurăm acum cele două terenuri acoperite cu balon presostatic pentru a putea fi folosite şi pe timp de iarnă şi invităm orădenii pasionaţi de tenis să vină să facă mişcare în zilele libere de sărbători", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Lucrările de extindere şi modernizare a bazei sportive, în valoare de 1,3 milioane lei, au fost realizate de firma Abed Nego. Investiţia a cuprins de la construirea unei clădiri administrative cu patru vestiare cu duşuri şi toalete (bărbaţi, femei, adulţi, copii) a unui modul de alimentaţie publică şi a unei cabine pentru portar până la reamenajarea celor opt terenuri de tenis existente şi construirea altora patru noi. În total, 12!

Tenis în balon

Două dintre terenurile de tenis din vecinătatea vestiarelor au fost acoperite cu un balon presostatic. Balonul va fi demontat în primăvară, după încălzirea vremii, şi montat la loc înainte de venirea iernii pentru practicarea sportului şi în anotimpul rece.

"Oraşul avea nevoie de o bază sportivă de acest tip. Dacă până acum nu puteam iniţia nicio discuţie cu Federaţia de Tenis pentru iniţierea de turnee de tip features, de acum putem vorbi şi de organizarea unor competiţii la Oradea", a spus Ovidiu Mureşan.

Teszari amenajează încă două terenuri!

Finalizarea lucrărilor de la Baza sportivă Ioşia nu înseamnă şi încheierea investiţiilor. Cu sprijinul unui investitor privat, în vara anului viitor baza sportivă ar putea număra 14 terenuri de tenis.

"Suntem în discuţie cu un investitor privat care intenţionează să amenajeze două terenuri noi de tenis şi să acopere cu balon presostatic două din terenurile deja existente. În schimb, municipalitatea va pune la dispoziţia investitorului unul dintre terenurile acoperite pentru o perioadă de zece ani", a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va intra joi în dezbaterea Consiliului Local magnatul orădean Zoltan Teszari şi-a manifestat disponibilitatea de a investi în baza sportivă circa 100.000 euro. Conform înţelegerii, în schimbul amenajărilor făcute, investitorul va avea dreptul de a subînchiria terenul primit în folosinţă, pentru sprijinirea i promovarea sportului în special în rândul copiilor.

La (nici) jumătate de preţ!

"Din cele două terenuri de la intrarea în baza sportivă care vor fi acoperite cu balon, unul va reveni municipalităţii, care îl va închiria la tarifele stabilite de Consiliul Local, iar cel de-al doilea va fi folosit de investitor care îl va pune la dispoziţia copiilor la tarife reprezentând cel mult jumătate din preţurile AIO", a spus Beltechi.

Tarifele practicate de AIO la Baza sportivă Ioşia sunt diferenţiate pe ore. Astfel, de luni până vineri între orele 8 - 15 tariful este de 55 lei pe oră, iar între orele 15 - 23 urcă la 65 lei pe oră. Sâmbăta şi duminica este practicat un tarif unic de 70 lei pe oră.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"