Pe terenurile 1 şi 5 din incinta CSM Oradea Tenis Club, în weekend s-au desfăşurat finalele turneului de tenis "J5 Oradea Junior Trophy", prima competiţie din seria celor trei turnee ITF World Tennis Tour Juniors, organizate în această lună de CSM Oradea, cu sprijinul RCS&RDS. Competiţia a fost destinată categoriei 18 ani, dar la eveniment au fost prezenţi şi sportivi mai tineri.

La capătul unei săptămâni de competiţie, s-au stabilit câştigătorii în probele de simplu masculin şi feminin.

În proba individuală de la masculin, Mihai Alexandru Coman, cap de serie numărul 8, a triumfat. El l-a învins în ultimul act pe bulgarul Dinko Dinev, principalul cap de serie al probei. După cum o arată şi scorul, a fost o confruntare demnă de finală, Coman impunându-se în trei seturi extrem de echilibrate, cu 7-6, 6-7 şi 7-5.

Şi proba similară feminină a avut o finală ce a necesitat trei seturi, Anca Alexia Todoni reuşind dubla, după ce cu o zi mai devreme câştigase şi proba de dublu. Timişoreanca a depăşit-o pe Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiuşanu, cap de serie numărul 1, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-0.

Oradea a avut şi ea învingătoarea ei, pe Floriana Popovici (foto stânga), de la clubul organizator, CSM, care a triumfat în proba de dublu feminin. Făcând pereche cu Anca Alexia Todoni, Floriana a câştigat finala susţinută în compania tandemului Ştefania Bojica - Cara Meşter, scor 6-4, 3-6, 11-9.

La dublu masculin a câştigat perechea Vlad Cristian Breazu - Alin Fătu.

Reamintim că turneul a demarat în urmă cu o săptămână, pentru ca din 7 septembrie să se desfăşoare întrecerile de pe tabloul principal.

Meciurile au avut loc pe zgură, fiind puse la dispoziţie opt terenuri pentru jocuri şi două terenuri pentru antrenamente. Competiţia a fost supervizată de Raluca Băcescu (Braşov).

Pe de altă parte, în această săptămână are loc cel de-al doilea turneu. Competiţia intitulată J4 Oradea Junior Trophy a demarat chiar duminică, 13 septembrie, cu jocurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal vor începe însă marţi, iar finalele vor avea loc duminică, 20 septembrie. Şi la acest turneu se dispută întreceri de simplu şi dublu, atât la băieţi, cât şi la fete, la aceaşi categorie, de 18 ani. Evenimentul este găzduit de CSM Oradea sub egida ITF World şi are loc în incinta CSM Oradea Tenis Club (terenurile de tenis de lângă Arena Antonio Alexe).