După ce a fost pe lista laureaţilor Federaţiei Române de Tenis pentru anul 2022, jucătoarea orădeană Giulia Popa a început în forţă noul an.

Sportiva legitimată la CSM Oradea a câştigat la categoria 14 ani feminin în cadrul Campionatului Naţional Individual de iarnă, care s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 4 - 9 ianuarie.

Desemnată cap de serie numărul 1, Giulia şi-a învins clar toate adversarele, nu a pierdut niciun set şi a cedat doar opt game-uri, ceea ce spune totul despre cum a dominat acest turneu.

Pe tabloul principal au fost 32 de sportive născute după 1 ianuarie 2009.

În primul tur orădeanca a învins-o cu 6-0, 6-0 pe Bianca Maria Mihăilă. În turul II a câştigat cu 6-0, 6-1 meciul cu Irina Mara Ştefaniu, pentru ca în sferturile de finală să o depăşească şi pe Sara Victoria Bălan, cu scorul de 6-0, 6-2.

În penultimul act, în semifinale, Giulia Popa a avut-o ca adversară pe Gloria Pop, pe care a învins-o, de asemenea, cu 6-1, 6-0.

În fine, în ultimul act, în finală, jucătoarea orădeană s-a duelat cu Ioana Ştefania Boian. În faţa acesteia, Giulia a avut doar un pic mai mult "de furcă", pentru că a câştigat cu 6-1, 6-3.

Astfel, Giulia Popa a devenit campioană naţională la tenis 14 ani feminin, după un parcurs excelent.

Sportiva orădeană este antrenată de Lucian Popa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!