Sportiva bihoreană Irina Bara a avut o evoluţie foarte bună la turneul internaţional din Statele Unite ale Americii, de la Bonita Springs (Florida), competiţie dotată cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari.

În vârstă de 26 de ani, tenismena din Ştei a fost cap de serie numărul 5 şi a ajuns până în finala turneului, unde a dat peste reprezentanta gazdelor, Katie Volynets, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă în trei seturi, cor 7-6 (4), 6-7 (2), 1-6, într-o partidă desfăşurată duminică şi care a durat 3 ore şi 14 minute.

De menţionat însă că, după ce şi-a adjudecat primul set, Irina a condus cu 4-1 în setul secund, dar a pierdut patru game-uri la rând, Volynets (19 ani, 299 WTA) reuşind să se impună în tiebreak, iar apoi aceasta a dominat setul decisiv.

În semifinale, Irina Bara s-a confruntat cu o altă jucătoare din România, Irina Fetecău (în vârstă de 25 ani şi numărul 210 WTA).

Ca urmare a acestui rezultat, Irina Bara a făcut un salt de 12 locuri în clasamentul WTA, ajungând acum pe poziţia a 121-a.