Scrisoarea deschisă a directorului Clubului Sportiv Voinţa Oradea, Mircea Drăgoi, adresată primăriilor din Şuncuiuş şi Vadu Crişului prin care se solicita sprijinul autorităţilor locale pentru tenismenii legitimaţi din cele două localităţi n-a rămas fără ecou. Începând din luna decembrie, aproximativ 20 de jucători îşi completează pregătirea de iarnă pe cele trei terenuri de zgură acoperite cu balon presostatic de la Universitate.

Pe lângă cele două antrenamente săptămânale desfăşurate în sălile de sport din comune, în fiecare weekend ei se antrenează şi la Oradea.

"Consilierii au considerat că eforturile sportivilor şi ale familiilor care-i sprijină financiar, respectiv consecvenţa lor în pregătire în aceşti ani merită răsplătite, aşa încât costurile cu transportul şi chiria balonului sunt acoperite de la bugetul local", a declarat Mircea Drăgoi.

Astfel, pentru perioada noiembrie 2016-martie 2017 s-a aprobat suma de 5.000 lei.

Sportivii au început tenisul în urmă cu aproape trei ani, o dată cu proiectul "Tenis în comune şi sate", sprijinit financiar de către Consiliul Judeţean Bihor, prin care un grup de antrenori din Oradea şi Bihor au oferit cursuri de tenis pe bază de voluntariat pentru copiiii din localităţile Vadu Crişului, Şuncuiuş, Tileagd, Tinca şi Ţeţchea.

"Ei au făcut să se vorbească de sportul alb în Defileul Crişului şi au făcut posibilă desfăşurarea aici a primului turneu naţional de tenis de categoria I, Trofeul Siroco, găzduit de sălile de sport din cele două comune. Este de apreciat deschiderea manifestată de autorităţile locale din Şuncuiuş şi Vadu Crişului, care au conştientizat efectul pozitiv al practicării sportului alb asupra sănătăţii copiilor, dar şi impactul în planul civic asupra întregii comunităţi", a mai afirmat  directorul CS Voinţa.