Preşedintele Clubului Sportiv Crişul, Ionel Bungău, a confirmat, joi, pentru BIHOREANUL că şi-a dat demisia din PDL, după 17 ani de activitate permanentă desfăşurată în acest partid.

„La şedinţa de ieri (n.r. - miercuri) a Biroului Permanent Judeţean mi-am prezentat demisia şi am spus colegilor că singurul motiv este de ordin personal", a declarat Bungău.

Întrebat dacă va pleca în alt partid, Bungău a spus că nu, fiindcă doreşte să rămână independent. „Când mi-am dat demisia nu m-am gândit nicio secundă să o fac ca să plec în alt partid", a spus fostul PDL-ist.

Ionel Bungău a fost criticat în mai multe rânduri de unii dintre colegii de partid din cauza relaţiilor apropiate cu administraţia locală liberală, şi în special cu primarul Ilie Bolojan, care l-a păstrat în funcţiile de preşedinte al Clubului Sportiv Municipal, respectiv de preşedinte al clubului departamental Crişul.

Primul care l-a criticat pe Bungău din cauză că acesta a acceptat că conducă CSM Oradea în 2008, chiar după instalarea lui Bolojan în funcţia de primar, a fost şeful de atunci al PDL Bihor, Petru Filip, fostul primar reproşându-i lui Bungău că în loc să-l atace pe liberal acesta îl ajută. Bungău plătea atunci, din propriul buzunar, o parte din salariile sportivilor, în condiţiile în care trezoreria clubului fusese lăsată goală de favoritul lui Filip, Petruţ Drăgan. Ulterior, deşi unii liberali i-au propus lui Bungău să adere la PNL, acesta a refuzat, motivând că nu îşi poate părăsi colegii din PDL, faţă de care se simţea ataşat.

Anul trecut, Bungău a primit misiunea să candideze la un post de senator în Colegiul 4 Oradea, deşi acesta era clar neeligibil, iar voturile strânse de el urmau să fie utilizate pentru „completarea" scorului preşedintelui interimar Gavrilă Ghilea, care a candidat în cel mai mare colegiu din judeţ, Colegiul 3 senatorial Oradea sud - Salonta. De altfel, Ghilea a şi devenit parlamentar în urma redistribuirii.

Potrivit surselor din cadrul PDL Bihor, Ionel Bungău, care a deţinut şi funcţia de secretar al Biroului Permanent Judeţean al partidului, a fost nemulţumit după alegerile parlamentare mai ales de faptul că, în loc ca organizaţia să fie „curăţată" de oportunişti, aceştia sunt încurajaţi să rămână în prim-plan.

„După sărbătorile de iarnă, la cheful organizat în Sânmartin (n.r. - unde primarul Lucian Popuş este PDL-ist), au fost invitaţi să participe şi s-au înfiinţat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, persoane care anul trecut pur şi simplu au dat bir cu fugiţii din partid. De pildă, Dorel Luca, fostul inspector general şcolar, care nu s-a implicat nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare", a explicat pentru BIHOREANUL unul dintre membrii PDL Bihor, nemulţumit şi el că în organizaţie continuă să fie influente persoane care „nu au muncit pentru partid".

Demisia lui Ionel Bungău din PDL a fost confirmată şi de alţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni, care au refuzat însă să comenteze acest gest.