Un orădean în vârstă de 58 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost zdrobit în bătaie de doi bărbaţi pentru că nu a vrut să iasă la cerşit în folosul lor.

Bătaia s-a consumat în după amiaza zilei de duminică, 29 august, în apropierea sediului Poliţiei Rutiere, unde victima a fost atacată de un bărbat în vârstă de 48 ani, din localitatea Ineu, şi un tânăr în vârstă de 24 ani din Tăşad. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, cei doi l-au lovit pe orădean cu pumnii și picioarele în zona capului și zona toracelui.

"Inculpaţii i-au provocat victimei un traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural și subrahidian, cu localizare parieto-temporală dreapta ce a necesitat intervenție chirurgicală de urgență, leziuni care au pus în primejdie viața victimei", a declarat prim-procurorul adjunct. 

Bărbatul se află internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, în stare gravă. 

Agresorii lui au fost prinşi, luni, 30 august, şi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.

Se numesc Marcel Varga şi Raul Dărăban, iar în aceeaşi zi, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă pe numele lor, la Tribunalul Bihor, pentru tentativă de omor.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 zile", mai spune Sabău.

Atât Varga cât şi Dărăban au contestat măsura marţi, verdictul final în privinţa arestării lor urmând să fie pronunţat la Curtea de Apel Oradea.