Poliţia din Ungaria a anunţat, miercuri, reţinerea a trei bărbaţi de 53, 68 şi 88 ani, care ar fi încercat o lovitură de stat. Peste 150 de poliţişti şi luptători anti-tero au fost implicaţi în percheziţiile desfăşurate la 10 adrese din Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun şi Budapesta. Au fost descoperite arme albe, muniție, puști AK, gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat. 

Potrivit police.hu, portalul oficial al Poliţiei ungare, ancheta a fost demarată în noiembrie anul trecut de Biroul Național de Investigații al Poliției după apariţia pe reţelele de socializare a unui videoclip în care membrii vorbeau despre formarea Ungariei Scite, înarmarea „trupelor militare naționale libere”, arestarea foştilor şi actualilor membri ai guvernului, dezarmarea poliției maghiare și preluarea contrololului armatei în cazul în care aceste instituții vor manifesta rezistență.

Pentru anihilarea grupării, marţi, peste 150 de polițiști şi reprezentanţi ai Centrului de Luptă împotriva Terorismului au desfăşurat percheziţii în zece locații în Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun, Budapesta, în timpul cărora au fost ridicate în total 11 persoane. Opt dintre acestea - șapte bărbați și o femeie - au fost interogate de anchetatori în calitate de suspecți, iar apoi trei bărbați, cu vârste de 53 de ani, 68 de ani și 88 de ani, au fost reținuți.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit muniție, puști AK, gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat, dar şi documente în care membri grupării neagă existența statului maghiar și îşi arogă titulatura de membri ai organizaţiei „Ungaria Scită”. 

Între documentele ridicate se numără şi cărți de identitate, permise de circulație și chiar documente care atestă imunitatea diplomatică. Polițiștii au confiscat și dispozitivele informatice ale membrilor organizației, care urmează să fie supuse unor percheziţii informatice.

Cei trei bărbaţi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!