Un orădean de 37 ani a fost arestat, joi, pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care îl anchetează pentru tentativă la omor.

Bărbatul, Beres Ferencz, este acuzat că, miercuri după-amiază, înarmat cu un cuţit, şi-a aşteptat fosta prietenă pe strada Colinelor din Oradea, în apropierea locuinţei acesteia, şi a atacat-o în momentul în care aceasta se întorcea împreună cu copilul de la şcoală.

"Inculpatul a vrut să se răzbune pe faptul că victima l-a părăsit şi refuza să se împace cu el. A aşteptat-o şi a înjunghiat-o de mai multe ori, în zona pieptului şi a gâtului, de faţă cu copilul de 10 ani, după care a fugit, fiind prins în scurt timp de poliţiştii orădeni, în zona Spitalului Judeţean", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Maria Cotrău.

Victima lui, în vârstă de 29 ani, a fost internată imediat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean şi a fost salvată mulţumită intervenţiei prompte a medicilor.

"Pacienta a suferit numeroase plăgi penetrante la nivelul toracelui superior, care au pus probleme serioase. Dar s-a intervenit imediat, iar după aproximativ o oră, s-a reuşit stabilizarea pacientei. Acum se află internată la secţia de Terapie Intensivă", a explicat dr Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Dus, miercuri, în faţa procurorilor, Beres a uzat de dreptul la tăcere, refuzând să-şi explice fapta. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor care a dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.