Un bărbat de 72 ani din comuna bihoreană Cuzap a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile, de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor, măsura fiind luată la solicitarea procurorilor care îl cercetează pe bătrân sub acuzaţia de tentativă de omor.

„Este vorba despre o faptă comisă în cursul zilei de sâmbătă, o altercaţie între inculpat şi fiul său de 43 ani. În timpul conflictului, inculpatul a luat un topor din curtea casei şi şi-a lovit victima în zona capului", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Maria Cotrău.

Potrivit sursei citate, bătrânul, pe nume Iosif Ţînţar, a fost reţinut luni, după finalizarea investigaţiilor medicale dispuse în cazul victimei, care au stabilit că loviturile aplicate i-au pus în pericol viaţa.

„Cercetările sunt efectuate de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs fapta", a mai spus Cotrău.

Măsura preventivă dispusă de Tribunal nu este definitivă, apărătorul bătrânului având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel Oradea.