Pus de ministrul Sănătăţii să inventarieze aparatura medicală, pentru a le depista pe cele care stau degeaba şi a le orienta către alte judeţe, şeful DSP a ajuns la concluzia că, în spitalele bihorene, totul se foloseşte şi, deci, nu e nimic de dat altora.

"Am verificat de mai multe ori dacă există echipamente medicale şi aparatură achiziţionată dar neutilizată în spitale sau în alte unităţi medicale de stat din judeţ, dar nimic din ce s-a achiziţionat nu este nefolosit. Tot ce s-a achiziţionat în ultimii ani este utilizat, în toate unităţile sanitare. Abia aşteptăm să mai primim aparatură şi echipamente medicale", a declarat şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă.

Declaraţia lui Pîrcioagă survine după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat formarea unei comisii care să identifice echipamentele medicale nepuse în funcţiune sau puse în funcţiune şi neutilizate, care au fost achiziţionate în ultimii ani din fondurile Ministerului.

De asemenea, ministrul Cseke a cerut membrilor comisiei ca în data de 1 iunie 2010 să îi prezinte o soluţie pentru utilizarea echipamentelor identificate sau pentru transferul acestora în unităţi sanitare unde se pot utiliza în beneficiul pacienţilor.