Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor început urmărirea penală faţă un bihorean de 35 de ani, din comuna Măgeşti, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

„Bărbatul este suspectat că, în 2009, ca administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Măgeşti, i-a indus în eroare a indus în eroare reprezentanţii a 12 societăţi comerciale de la care a cumpărat mărfuri în valoare totală de 311.492,67 lei, în special materiale de construcţii, pentru plata cărora a emis 22 de file CEC, fără acoperire", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, administratorul mai este cercetat şi pentru evaziune fiscală. În urma verificărilor efectuate de către inspectorii Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Oradea s-a constat că, în perioada 1 ianuarie 2005 - 31 iulie 2009, P.D.C., acesta a reţinut contribuţiile angajaţilor la asigurările sociale, în cuantum de 27.176 lei, pe care nu le-a virat bugetului consolidat al statului în termenul legal.

„În total, prejudiciul cauzat de administrator se ridică la aproximativ 338.668,67 lei", a mai spus Alina Dinu.