Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au finalizat cercetările în cazul Agnetei Micu, maramureşanca arestată luna trecută şi acuzată că, prin înșelăciune și fals, ar fi provocat un prejudiciu de peste 318.000 lei.

Potrivit comunicatului de presă făcut public, joi, de Biroul de presă al Poliţiei judeţene, în perioada 2012 - 2013 femeia s-ar fi prezentat în fața unor instituții publice dinBihor sub o identitate falsă, a înfiinţat o fundaţie şi o societate comercială în numele cărora a comis 13 infracțiuni de înșelăciune, prejudiciul ridicându-se la 318.128 lei, nerecuperat.

Dosarul femeii a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.

Cazul a fost prezentat în amănunt şi de BIHOREANUL, care a descoperit că escroaca, pe nume Agneta Micu, a ajuns în Bihor după ce, în judeţul natal, era urmărită internaţional tot pentru escrocherii.

Cu un act de identitate procurat din Ungaria, femeia şi-a continuat tunurile fără să-i pese că ar putea fi găsită, cea mai tare escrocherie fiind comisă în vara lui 2014 când, în numele fundaţiei pe care o patrona, a organizat un bal caritabil simandicos pentru "lumea bună" a Oradiei, într-una din cele mai elegante săli de evenimente, invitaţii fiind prostiţi să sponsorizeze case de copii şi aziluri de bătrâni inventate!

Dezvăluirile BIHOREANULUI au scos la iveală şi alte victime decât cele despre care ştiau poliţiştii. Spaniolul Quim Rueda Pilar, stabilit în 2011 în satul Coleşti, de lângă Vaşcău, de unde promovează tradiţiile şi gastronomia locală, s-a numărat şi el printre victimele escroacei în 2012, când aceasta îşi spunea Andrea Molnar.

Micu a cumpărat de la spaniol brânză de capră în valoare de 6.000 lei, fără însă s-o mai plătească, “ţeapa” fiind dată în cârdăşie cu o contabilă din Oradea.

Citiţi despre escrocheriile marca "Micu" în articolul: Maestra înşelătoriilor