În această lună, mai exact în perioada 15-17 mai, Oradea ar fi trebuit să găzduiască Campionatul Naţional Universitar de fotbal. Competiţia, la care participă echipele universitare din ţară, ar fi trebuit să aibă loc pe terenul de fotbal al Universităţii Oradea, dar din cauza pandemiei, a fost amânată.

După cum transmit reprezentanţii clubului FC Universitatea Oradea, cel mai probabil aceasta va avea loc în toamnă.

Profitând de inactivitatea competiţională şi pentru a asigura condiţii cât mai bune pentru momentul când turneul va putea avea loc, conducătorii clubului orădean au decis să fie efectuate o serie de lucrări la terenul care va găzdui jocurile celor mai bune echipe studenţeşti de fotbal din ţară.

"Având în vedere că la Oradea trebuia să aibă loc Campionatul Naţional Universitar de fotbal, turneul final, au fost efectuate lucrări pentru îmbunătăţirea suprafeţei de joc. S-a supraînsămânţat, s-a pus nisip, s-a făcut drenajul. Aşteptăm o reprogramare, probabil în toamnă, a acestui eveniment", a declarat, pentru BIHOREANUL, profesorul Alexandru Ilieş, conducătorul echipei de fotbal a Universităţii Oradea.

De menţionat că formaţia orădeană FC Universitatea activează şi în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, ocupând la momentul întreruperii campionatului locul al 7-lea în Liga a IV-a la fotbal. Echipa de seniori este calificată în semifinalele fazei judeţene a Cupei României.

Pe terenul de fotbal de la Univeristate şi-au mai desfăşurat activitatea, pe lângă echipele Universităţii Oradea, şi cele ale clubului Viitorul Oradea. Pe de altă parte, Campionatul Naţional Universitar de fotbal este organizat de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar şi Federaţia Română de Fotbal.