Terenul de tenis din incinta Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret a fost inaugurat miercuri.

"Prin grija celor de la Decathlon, am reuşit să amenajăm terenul de tenis, începând de la liniatură, fileu, stâlpi, dotări, plasa care împrejmuieşte gardul. Singurul lucru care ne-a revenit nouă a fost să punem la punct terenul, să aplicăm liniatura pe zgură, să întreţinem zgura, să mai aducem zgură, să eliminăm toate buruienile pe care le-am găsit pe teren, în momentul când am venit, la începutul lunii noiembrie, aici. De asemenea, în viitorul apropiat vom instala câteva reflectoare pentru instalaţia de nocturnă", a declarat Petruţ Drăgan, directorul DJTS în conferinţa de presă premergătoare inaugurării.

Terenul a fost construit în anul 2012, dar care nu a fost funcţional până în prezent. Acesta va fi dat în folosinţă iubitorilor de tenis din oraş, putând fi închiriat cu ora de bihoreni, începând de luni, 23 mai. 

Baza sportivă va putea fi folosită inclusiv de cei care nu au rachete şi mingi, deoarece baza sportivă va pune la dispoziţie toate echipamentele necesare. Conform directorului Direcţiei, programul pentru folosirea terenului va fi zilnic, între orele 8-23. Dimineaţa tariful va fi de 10 lei, de la prânz până la ora 19 - 15 lei, iar între orele 19 şi 23 - 30 de lei.

Potrivit lui Drăgan, terenul va găzdui şi competiţii sportive. "Am preconizat pentru început o cupă a presei, iar apoi, în luna august, competiţia tradiţională de tenis organizată de Direcţia de Sport, o vom desfăşura aici, dar şi alte asemenea competiţii în viitor", a mai precizat Drăgan.

"Vreau să mulţumesc Direcţiei de Sport pentru că a venit înspre noi şi să deschidem o nouă pagină de parteneriat pentru noi. Decathlon este un magazin multisport. (…) Nu am stat pe gânduri, pentru că ne dorim să facilităm accesul la sport, iar tenisul pentru noi este un sport cheie în Oradea. În acest sens, pentru acest parteneriat, am venit cu toate echipamentele necesare şi în plus am oferit celor care nu au materiale tot setul complet pentru a putea practica sau a se putea antrena pe un teren bine amenajat şi bine pus la punct", a declarat Daniel Cobiltean, managerul magazinului.