Strada Leonardo da Vinci, una dintre cele mai importante din cartierul Nufărul, va fi reabilitată. Viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit miercuri cu locuitorii zonei pentru a-i informa cu privire la demararea lucrărilor.

„Lungimea totală a străzii Leonardo da Vinci pe care se vor realiza lucrările de reabilitare este de aproximativ 755 metri. Termenul final pentru reabilitare este 1 noiembrie 2018, în funcție de conditiile meteo”, le-a spus Birta orădenilor.

Potrivit viceprimarului, lucrările vor fi realizate etapizat, astfel încât să fie asigurată în permanență circulația auto pe o bandă, fără închiderea traficului rutier.

Astfel, în prima etapă va intra în şantier tronsonul de 182 metri delimitat de giraţia din capătul străzii Atelierelor şi strada Alexandru cel Bun. Lucrările vor începe pe 11 iunie şi vor dura circa o lună.

Ulterior, în cea de a doua etapă, care va dura o lună şi jumătate, va fi reabilitată porţiunea delimitată de străzile Alexandru cel Bun şi Jules Verne.

În etapa a treia, şantierul se va muta pe porţiunea dintre străzile Jules Verne şi Liszt Ferenc, iar în ultima etapă va fi atacată porţiunea delimitată de arterele Liszt Ferenc şi Ciheiului.

Lucrările vor fi realizate de societatea Drumuri Bihor prin programul anual de întreţinere şi reparaţii străzi.

Acestea vizează printre altele: repoziţionarea trotuarelor în spatele parcărilor pentru siguranţa pietonilor, asigurarea de spaţii de parcare de-a lungul carosabilului, reabilitarea acestuia, reabilitarea reţelei de apă pluvială şi realizarea acceselor şi aleilor carosabile.