CET-ul a rămas fără relaţii contractuale cu orădenii. Reprezentanţii Termoficare Oradea, societatea care a preluat de la Electrocentrale serviciul transport şi distribuţie a agentului termic către consumatorii finali, a notificat vineri firmele, asociaţiile de proprietari şi consumatorii individuali să semneze până la sfârşitul anului contractele de cesiune a contractelor de furnizare a energiei termice încheiate cu fostul furnizor încălzire.

Documentele pot fi semnate de luni până vineri între orele 7 şi 15 la sediul societăţii Termoficare din strada Jean Calvin nr. 5.

"Începând din 1 septembrie, Termoficare Oradea este singurul operator abilitat să transporte, distribuie şi furnizeze energie termică în sistem centralizat pe raza municipiului Oradea şi a localităţii Sânmartin. Până în prezent şi-au semnat contractele de cesiune cam jumătate din totalul consumatorilor preluaţi de la Electrocentrale iar înainte de 30 decembrie vrem să avem toate contractele semnate", a declarat Mihai Cabai, directorul societăţii Termoficare.

Potrivit directorului Cabai, în cazul consumatorilor care până la expirarea termenului limită nu au depus o notificare din care să rezulte că renunţă în condiţiile legii la serviciile contractate contractele vor fi cesionate de drept.