Primăria Oradea a somat Policlinica cu plată să evacueze cabinetele din strada George Enescu cu o suprafaţă de 695 metri pătraţi în care funcţionează de la mijlocul anilor ’80.

"Clădirea în care funcţionează policlinica se află într-o avansată stare de degradare. Primăria nu poate reabilita această clădire din lipsă de fonduri, fapt pentru care analizează varianta de a pune imobilul la dispoziţia unei instituţii publice dispuse să investească în refacerea lui", a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Anca Grama.

Clădirea, situată într-o curte comună, are faţadele căzute, tâmplăria degradată şi acoperişul deteriorat.

Printre instituţiile care s-a putea muta aici se numără Direcţia Judeţeană de Statistică, strămutată la Inspectoratul de Stat în Construcţii din strada Vasile Alecsandri după evacuarea din imobilul de pe strada Andrei Şaguna.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, Policlinica cu plată nu are contract de închiriere încheiat cu Primăria şi funcţionează în baza unei înţelegeri verbale.

"Pe lângă că nu există un contract cu Primăria din câte ştiu eu, dată fiind starea imobilului, policlinica nu are nici măcar autorizaţie de funcţionare", a precizat BIHOREANULUI şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Reprezentanţii municipalităţii recunosc că Policlinica cu plată a cerut în mod repetat Direcţiei Patrimoniu Imobiliar să îi pună la dispoziţie un al sediu în care să funcţioneze în bune condiţii, iar cererea a fost tratată cu refuz.

"Conducerea Policlinicii a solicitat Primăriei spaţii în incinta Staţionarului II de lângă magazinul Crişul. Cum acel imobil este al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, conducerea a fost îndrumată să se adreseze acolo", a spus Grama.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii a mai spus că Primăria nu a identificat alte spaţii care să poată fi folosite ca şi cabinete medicale.