Fermierii bihoreni mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a depune la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor cereri de finanţare pentru modernizarea exploataţiilor agricole.

Conform unui comunicat al OJPDRP Bihor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a prelungit până pe 14 august, la ora 12, termenul limită de depunere a proiectelor în cadrul sesiunii lansate în luna iunie, în cadrul căreia vor fi puse la bătaie fonduri în valoare totală de 50 milioane euro.

"În cadrul etapei vor fi finanţate aproximativ 1.000 de ferme de familie, cu o valoare maximă eligibilă a proiectului de 125.000 euro, din care până la 50.000 euro, sprijin nerambursabil", se menţionează în comunicat.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în cadrul acestei sesiuni pot depune proiecte persoane fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul măsurii 121.

Pentru asigurarea cofinanţării, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR, facilitând astfel necesarul de cofinanţare a proiectelor.

Ferma de familie este o fermă care produce pentru consum propriu, în principal prin eforul membrilor familiei, iar surplusul este comercializat.

Până în prezent la nivelul judeţului Bihor au fost depuse 11 proiecte în valoare eligibilă de 1,1 milioane euro.