În opt luni de la demararea lucrărilor, constructorii au finalizat doar jumătate din lucrările de construire a viitorului aquapark Nymphaea. Confruntat cu termene de predare scurte, constructorul va trebui să finalizeze diferenţa rămasă de executat în numai trei luni şi jumătate.

"Astăzi lucrările sunt finalizate în proporţie de 50% din graficul de execuţie. Am avut o discuţie cu constructorul şi, dacă în prezent avem în şantier 260 de muncitori zilnic, în două – trei săptămâni, aceştia vor trebui să fie cam 400, pentru că s-au deschis puncte de lucru pentru lucrări la finisaje", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit viceprimarului, odată amenajate bazinele şi ridicată clădirea principală, în perioada următoare constructorul va trece la execuţia lucrărilor de placare cu gresie, faianţă şi rigips. În paralel va fi adusă în şantier şi montată peste zona de bazine acoperite cupola cu un diametru de 50 de metri.

Pălincă pentru tâmplari

Domul sub formă de grinzi arcuite realizate din lemn de molid lamelar încleiat şi uscat pentru a avea o porozitate cât mai mică va fi acoperit cu o folie transparentă de fluoropolimer triplustratat cu straturi de aer comprimat, plasă de protecţie păsări, paratrăzet şi trape de evacuare a fumului.

De altfel, constructorii au şi amplasat simbolic, în vârful construcţiei, un pomişor, pentru a atrage atenţia unde trebuie să ajungă cu lucrul. "Este o tradiţie de care am auzit şi eu acum. Constructorii pun în vârful clădirii o creangă şi o sticlă de pălincă pentru tâmplarii care vin să facă acoperişul ca să ştie unde trebuie să ajungă", a povestit viceprimarului.

Mălan şi-a exprimat convingerea că lucrările vor fi terminate în luna decembrie conform graficului de execuţie. "Ţinta noastră este să finalizăm lucrările până la sfârşitul anului. Că vor mai rămâne de făcut unele finisaje nu este exclus, dar va fi vorba doar de lucrări care nu costă foarte mult", a spus acesta.

O mie de locuri

Potrivit viceprimarului, aquaparkul va fi deschis publicului undeva în prima jumătate a anului viitor şi se va afla, cel mai probabil, în administrarea municipalităţii.

Aquaparkul Nymphaea va avea în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Complexul va avea o capacitate de o mie de persoane, va fi deservit de o parcare cu 311 locuri, iar pe cele 7 hectare de teren din aquapark vor fi plantaţi 519 arbori cu coronament mare.

Lucrările de construire a aqupark-ului sunt executate de firma Kesz Epito Es Szerelezo pentru suma de 88,3 milioane lei şi vor trebui finalizate până la 15 decembrie 2015.