Gigacaloria se ieftineşte începând din 1 ianuarie cu 3,6 lei, dar orădenii vor plăti facturile la acelaşi nivel de până acum. Consiliul Local a aprobat joi, la propunerea societăţii Termoficare, cu unanimitate de voturi, reducerea preţului local a gigacaloriei ca urmare a diminuării tarifelor practicate de Electrocentrale.

Astfel, începând in 1 ianuarie, firmele vor plăti 260,7 lei pe gigacalorie în loc de 263,76 lei. În schimb, preţul plătit de orădeni va fi tot de 240 lei pe gigacalorie, pentru că reducerea de tarif se va reflecta exclusiv în subvenţia acordată de la bugetul local care se va diminua la 20,7 lei pe gigacalorie.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, reducerea de tarif se reflecta exclusiv în subvenţia acordată de la bugetul local având în vedere faptul că "municipiul asigură fondurile necesare pentru realizarea de investiţii în sistemul de alimentare cu energie termică şi fonduri în vederea sprijinirii asociaţiilor de proprietari care au realizat reabilitarea termică a blocurilor în baza programului naţional, conducând la un confort sporit şi la reducerea costurilor cu energia termică necesară pentru încălzirea apartamentelor".