Consiliul Local Oradea a hotărât miercuri majorarea de către Termoficare a tarifelor pentru eliberarea de avize, proiectarea de lucrări şi executarea acestora pentru terţi.

Mai scump!

Hotărârea a fost adoptată cu votul exclusiv al reprezentanţilor PNL, în vreme ce social-democraţii au votat împotrivă, iar udemeriştii s-au abţinut.

De altfel, odată cu intrarea în legalitate a Hotărârii de Consiliu Local, operatorul îşi va scumpi majoritatea serviciilor prestate către terţi.

Spre exemplu, taxa pentru eliberarea avizului de coexistenţă, necesar celor care vor să construiască, se majorează de la 248 lei la 295 lei, cea aferentă avizului de racordare va creşte de la 218 lei la 295 lei, iar cea pentru avizul de contorizare se dublează, de la 109 lei la 245 lei.

La fel, tarifele de deconectare sau repunere în funcţiune s-a majorat de la 93 lei la 220 lei, sumă la care se adaugă o componentă variabilă legată de amploarea lucrărilor efectuate.

Şi de două ori

CET-ul îşi va majora şi tarifele pentru proiectare. Preţul unui proiect de racordare la reţeaua termică de transport a fost majorat de la 842 lei, la 1.981 lei, iar cel al unui proiect privind racordarea prin extinderea reţelei de transport a crescut de la 1.735 lei la 3.435 lei.

Potrivit raportului de specialitate anexat hotărârii, Termoficare a cerut majorarea tarifelor invocând "majorarea costurilor cu salariile faţă de iulie 2017 (n.r. când au fost stabilite actualele tarife), precum şi experienţa acumulată în ultimii ani legat de prestarea serviciilor conexe serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat".

Se cumpără degazor

Tot cu privire la Termoficare, consilierii locali au mai aprobat, joi, preluarea de către municipalitate a obligaţiilor de plată aferente achiziţiei unui utilaj pentru degazarea apei de adaos cu o capacitate de 200 metri cubi pe oră.

Instalaţia, necesară pentru îmbunătăţirea calităţii apei folosite al obţinerea agentului termic, va fi achiziţionată de municipalitate la un preţ de 7,1 milioane lei în baza unui contract încheiat cu firma Energomontaj.

Potrivit referatului anexat hotărârii, investiţia va fi suportată dintr-un credit care va fi luat de la Banca Europeană de Investiţii.