Consiliul Local a hotărât marţi ca turbinele, cazanele şi multe alte imobile şi bunuri din curtea vechiului CET să fie transferate din gestiunea societăţii Electrocentrale în cea a societăţii Termoficare, administratorul noului CET pe gaz.

Electrocentrale este în insolvenţă şi riscă să intre în faliment la prima factură neachitată la timp în vreme ce noul administrator este în curs de licenţiere ca producător de energie termică şi are nevoie de parte din aceste bunuri pentru a putea furniza încălzire şi apă caldă oraşului.

"Există bunuri, proprietatea municipiului Oradea, date în concesiune la societatea Electrocentrale Oradea, cum ar fi cazanul 1, staţia chimică şi altele, care, din punct de vedere tehnic, trebuie să fie integrate noului sistem. De asemenea, există bunuri care nu vor mai fi utilizate ca urmare a operării cu noua centrală, de exemplu cazanele de cărbune, şi care vor intra în conservare. Din punct de vedere fizic aceste bunuri nu pot fi delimitate în totalitate unele de altele", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Aflată în insolvenţă, Electrocentrale a predat încă de la începutul anului circa 50 de angajaţi la Termoficare pentru a opera noua turbină pe gaz şi a disponibilizat 130 de salariaţi la jumătatea lunii iunie.