Caz şocant în satul Luncasprie, din comuna Dobreşti, unde un localnic a fost bătut crunt de un bolnav psihic şi, de teamă să nu fie atacat din nou, victima s-a închis în casă, refuzând până şi să fie tratat. 

Cazul a fost semnalat de un cititor al BIHOREANULUI, care spune că agresorul este consătean cu victima şi e cunoscut pentru comportamentul violent. "De-a lungul anilor a provocat diferite spargeri, incendii provocate cu intenţie, furturi, pe care oamenii din sat le-au tolerat tocmai din cauza problemelor psihice pe care le are".

Altercaţia s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute. Iniţial, cei doi bărbaţi au băut împreună, însă ulterior s-au luat la ceartă, iar individul şi-a bătut cu cruzime partenerul de pahar. Traumatizat atât fizic cât si psihic, acesta s-a zăvorât în casă.

„Vă scriu cu speranța că această problemă ar putea avea o rezolvare dacă ar fi mediatizată. Combinația dintre medicamente pentru tulburări psihice, alcool și o minte nu tocmai limpede este una îngrijorătoare, după părerea mea. Problema mea cu privire la acest incident e că Poliţia nu a luat măsuri concrete și că în continuare acest om este liber”, a mai arătat cititorul BIHOREANULUI.

Contactaţi, reprezentanţii Poliţiei Bihor susţin că au avut cunoştinţă despre incident, dar nu au putut interveni pentru că bătutul a susţinut că s-a lovit... singur. 

„S-a înregistrat un apel la 112 în data de 28 aprilie, la ora 15.02. Apelul sesiza agresarea unui bărbat din Dobreşti, satul Luncasprie. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Beiuş, însă victima nu şi-a mai susţinut reclamaţia, pretinzând că nu a fost lovit de nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Totuşi, cazul a luat o altă întorsătură, miercuri, când sora victimei s-a prezentat la sediul Poliţiei Beiuş pentru a depune plângere împotriva agresorului. „S-a întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, cel bănuit fiind un bărbat în vârstă de 34 ani din Luncasprie”, a mai spus Dinu.