Ștrandul cu valuri din stațiunea Băile 1 Mai se redeschide începând de la 1 iunie. De Ziua copilului accesul va fi gratuit.

După cum BIHOREANUL a mai scris, ștrandul și-a căpătat renumele grație unui motor un motor electric vechi de 133 ani, care pune în mișcare valurile din bazin.

„Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai se deschide de la 1 iunie. Motorul din 1890, care produce valuri artificiale și care astăzi este unic funcțional în lume, va fi pornit începând de mâine”, a spus primarul de Sânmartin, Cristian Laza, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă pe tema inaugurării noii parcări din stațiunea Băile Felix.

Gestionat de Primăria Sânmartin, acesta este unul dintre cele mai populare ștranduri din vecinătatea Oradiei.

„Mâine, 1 iunie, accesul va fi gratuit pentru toate persoanele, indiferent de vârstă. Începând din 2 iunie, prețul unui bilet va fi de 30 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii”, a anunțat miercuri după-amiază Primăria Sânmartin printr-un comunicat. Programul de funcționare va fi zilnic între orele 9 – 19.

Bijuterie a tehnicii, motorul electric care pune în mișcare valurile din bazinul ștrandului din Băile 1 Mai a fost construit de inginerii austrieci ai renumitei firme Ganz din Budapesta.

Declarat defect în anul 2010, acesta a fost repus în funcțiune în vara anului trecut, cu păstrarea componentelor originale, cu ajutorul unei investiții de 75.000 euro.

Suplimentar, Primăria Sânmartin a plătit pentru amenajarea unei camere tehnice, cu pereți din sticlă, prin care motorul să poată fi fotografiat sau filmat de către turiști în timp ce este în funcțiune.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!