Primarul Ilie Bolojan a anunțat miercuri pe propria pagină de Facebook că săptămâna aceasta a avut loc testarea personalului care lucrează în centrele rezidențiale pentru vârstnici din județul Bihor din punct de vedere al infectării cu COVID-19.

„De câteva zile se testează personalul care lucrează în centrele rezidențiale pentru vârstnici din întreg județul Bihor. Dacă cei care-i îngrijesc pe bunicii din aceste centre sunt sănătoși, atunci și vârstnicii, care sunt mult mai vulnerabili la infectarea cu coronavirusul, sunt protejați”, a scris Bolojan.

Vestea bună este că până acum nu s-a identificat niciun caz de infecție cu noul coronavirus.

„Testarea în Oradea s-a finalizat, iar în județ suntem pe ultima sută de metri. Niciunul dintre cei care lucrează în aceste centre nu a fost depistat pozitiv”, a transmis primarul.

Ilie Bolojan a mulțumit personalului pentru modul în care s-a îngrijit și a îngrijit vârstnicii internați.

„Le mulțumesc tuturor celor care au grijă de vârstnici cu necazuri în centrul din Episcopia, centrele Caritas și celelalte. Au avut o perioadă dificilă, întrucât au trebuit să stea izolați câte 14 zile pentru a preveni răspândirea coronavirusului dacă s-ar fi infectat. Datorită măsurilor pe care le-au luat nu avem focare de infecție, așa cum sunt în alte părți”, a scris edilul.

Bolojan a mai mulțumit angajaților Direcției de Asistență Socială Oradea care au în grijă azilul de noapte, care au stat, la rândul lor izolați de familii vreme de două săptămâni pentru a îngriji persoanele fără adăpost.