Vizita Regelui Charles al III-lea în România aduce o expunere masivă țării noastre. Publicații internaționale ca Daily Mail, The Times, The Telegraph, The Independent, Hello Magazine, People Magazine, France-Presse au relatat despre felul în care monarhul a fost primit, despre faptul că acesta se simte aici ca acasă și au subliniat cuvintele de admirație și laudă pe care Regele Charles le-a rostit despre România.

Într-un articol intitulat „Regele Charles pare relaxat la o plimbare în România, în timpul primei sale vizite externe după Încoronare”, Daily Mail relatează pe larg detaliile vacanței suveranului britanic și arată că acesta „a vorbit deschis despre admirația sa față de această țară și poporul ei”. 

Aceeași publicație citează din discursul impresionant pe care Regele Charles al III-lea l-a ținut vineri după sosirea la București, inclusiv partea în care acesta a citat din Mihai Eminescu pentru a descrie România ca „țară de glorii, țară de dor”, expresie tradusă astfel de britanici: „country of glory, country of longing”.

Daily Mail publică și imagini cu primirea monarhului de către săteni pe Valea Zălandului (Covasna), unde acesta are proprietăți. Regele a fost așteptat să săteni cu flori și chiar s-a pupat cu câteva localnice.

Revista People scrie în ediția online că suveranul în vârstă de 74 de ani a fost primit la București cu Garda de Onoare și că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. „Într-un scurt discurs, Charles a reflectat la admirația sa față de România”, notează People, pentru ca apoi să citeze o bună parte din acest discurs, inclusiv cea în care monarhul amintește că tatăl său, Prințul Philip, se juca în copilărie în România cu verișorul său, Regele Mihai I.

People precizează și că scurta vacanță pe care Regele Charles al III-lea o are în România coincide cu o vizită pe care Prințul Harry o va face în Marea Britanie, pentru a depune mărturie într-un proces cu ziarele tabloide. S-a speculat că unul dintre motivele vizitei suveranului în România ar putea fi dorința acestuia de a evita să se afle în Regat pentru acest moment controversat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!