Nemulţumit de condiţiile din Oradea şi de susţinerea pe care a primit-o de la cluburile de aici, tânărul atlet orădean Theodor Oprea a ales să reprezinte un alt club din ţară şi nu s-a înşelat, pentru că deja i-au apărut rezultatele.

În vârstă de 22 de ani, sportivul orădean este legitimat la CSA Steaua Bucureşti din 1 septembrie 2023 şi concurează la probele de 800 m, 1500 m 400 m, însă proba de 800 m este cea care îi place cel mai mult şi la care a început să obţină deja rezultatele dorite.

Astfel, Theodor Oprea a devenit campion naţional în acest an, după ce a luat startul la Campionatele Naţionale de Atletism în sală pentru tineret, competiţie care s-a desfăşurat pe data de 18 februarie, la Bucureşti. Aici, orădeanul a obţinut prima sa performanţă notabilă din activitatea sa: a cucerit medalia de aur la 800 de metri, după ce a făcut o cursă tactică, cu timpul de 1:56 minute.

„Este una dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa mea, o cursă, într-adevăr, dificilă. A fost nevoie să fac o cursă tactică, deoarece urmăream rezultatul şi medalia de aur, bineînţeles, dar am avut şansa ca lucrurile să iasă bine”, a explicat Theodor, pentru BIHOREANUL.

În această perioadă, orădeanul s-a reîntors acasă, aici unde pregăteşte următoarele concursuri din acest an. Mai exact el se află într-un cantonament de pregătire în Băile Felix, unde trage din greu pentru o evoluţie cât mai bună la Campionatele Internaţionale ale României, care vor avea loc la Craiova, şi, de asemenea, şi pentru finala Naţionalelor, unde, pe lângă apărarea titlului naţional, ţinteşte şi o medalie la seniori. 

Steaua l-a reabilitat

Ateltul este recunoscător antrenorului său de la Steaua, colonelul Augustin Barbu, care l-a luat sub îndrumarea sa în vara anului trecut, într-o perioadă dificilă din activitatea sa de sportiv.

Prima lui cursă pentru clubul bucureştean a avut loc pe data de 9 decembrie 2023, o cursă de  600 m indoor de la Bucureşti, unde a înregistrat un timp de 1:22:46 minute. Apoi, pe 27 ianuarie 2024, Theodor a participat la o etapă de calificare indoor în Ungaria, la Nyíregyháza, unde la 800 m, a înregistrat timpul de 1:54:91 minute. După aceasta a venit Finala Naţională de la 18 februarie de la Bucureşti, unde cu timpul de 1:56:32 minute, a devenit campion naţional de tineret la 800 metri.

Orădeanul este mulţumit de progresul înregistrat de când reprezintă clubul bucureştean. „Vreau să ajung cât mai sus, vreau să reprezint Steaua pe cele mai înalte culmi, dacă se poate. În primul rând, îmi doresc, de ce nu, la vară, o medalie şi la seniori, nu doar la tineret, iar de acolo, pas cu pas, până la Olimpiadă”, a mai precizat sportivul, care nu a dorit să intre în detaliile perioadei în care a reprezentat Oradea, rezumând să spună doar atât, „în primul rând, aici, la Steaua, nu mai trebuie să mă înscriu singur la concursuri, cum s-a întâmplat în trecut”. 

Se mândreşte totuşi că este orădean

Chiar dacă este nemulţumit că în oraşul său natal nu a beneficiat de condiţiile pe care şi le-ar fi dorit, el şi-ar dori totuşi ca în viitor să reprezinte din nou Oradea.

„Eu şi în momentul de faţă, pe unde merg, zic că vin de la Oradea şi mă mândresc cu acest lucru. Și cred în continuare că avem cel mai frumos oraş”, a mai afirmat sportivul, care a ţinut să-i mulţumească neapărat sponsorului Gabi Potre, „singurul care m-a ajutat înainte să plec din Oradea la Steaua”.

Următoarele competiţii importante pe care le vizează în acest an Theodor Oprea sunt Campionatul Naţional de seniori care va avea loc pe 29 iunie la Cluj Napoca şi Campionatul Naţional de Tineret din 21 iulie de la Craiova.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!