Tinerii antreprenori sau întreprinzătorii debutanţi au la dispoziţie spaţii pentru birouri sau puncte de lucru în noul Centru economic de educaţie şi afaceri din Salonta, într-o clădire amenajată şi mobilată de Primăria Salonta în zona centrală a municipiului, solicitanţii urmând să plătească doar o taxă modică, sub forma unei contribuţii la funcţionarea centrului. 

Centrul economic de educație și afaceri din Salonta, un proiect al Primăriei Salonta, a primit avizul Consiliului Concurenţei şi se va deschide luni.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Salonta, tinerii antreprenori sau întreprinzătorii debutanţi au la dispoziţie 18 spaţii pentru birouri ori puncte de lucru în imobilul situat în zona Gării. Cei care doresc să își desfășoare activitatea aici pot să depună o cerere tipizată la Primăria Municipiului Salonta, sau prin email pe adresa Primăriei.

Conform Regulamentului de funcţionare stabilit de Consiliul Local, solicitanţii vor plăti o taxă modică de 6 lei/zi, o contribuție la funcționarea centrului.

În cadrul Centrului se vor organiza şi întâlniri între elevi și reprezentanții mediului de afaceri, în cadrul cărora tinerii vor cunoaște oportunitățile de pe piața muncii şi nevoile angajatorilor, în așa fel încât, după absolvire, să rămână în Salonta şi să-şi înceapă propriile afaceri. 

Înfiinţarea Centrului Economic de Educație și Afaceri (CEEA) din Salonta a fost iniţiată de Primăria Salonta şi s-a realizat prin Agenţia de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Bihor, care a alocat, pentru amenajarea şi mobilarea imobilului, 291.000 lei.