Peste 700 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii din Tinca, luni dimineaţa, ţigările fiind găsite într-un VW condus de un bihorean de 45 ani din Răbăgani.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, captura a fost făcută luni dimineaţa la ora 6.45. „Bihoreanul transporta 730 de pachete de ţigări de cinci mărci diferite, netimbrate corespunzător, ambalate în trei saci din plastic”, se arată în informare.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru „deținerea produselor accizabile fără a fi marcate sau marcate necorespunzător”, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Țigaretele nemarcate legal, în valoare de aproximativ 7.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot ţigări de contrabandă au fost confiscate, vineri, şi de poliţiştii Biroului de Ordine Publică Oradea în timpul unor descinderi în pieţele orădene pentru prevenirea și combaterea actelor ilicite de comerț.

„Poliţiştii au identificat, în proximitatea piețelor orădene, patru persoane din Oradea care dețineau și ofereau spre comercializare 80 de pachete de țigarete nemarcate legal, în valoare totală de 800 lei”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Țigaretele nemarcate legal au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționați contravențional.