Un salontan în vârstă de 35 de ani a fost reţinut pentru 24 ore, după ce miercuri a fost prins cu 14.000 de pachete de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană dosite într-un compartiment special creat în dubiţă.

Acţiunea, desfăşurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea şi coordonată de un procuror de la Parchetul Salonta, a fost una de prindere în flagrant şi a avut loc miercuri, pe DN 19, la intrarea în Oradea, dinspre Biharia, după cum se arată într-un comunicat transmis pe marginea cazului de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Ţigările, care nu purtau o marcă legală, au fost găsite de poliţişti într-un compartiment special conceput al autoutilitarei, ambalate în cutii din carton și în saci din plastic. 

În total, poliţiştii au găsit 13.996 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 140.000 lei. Atât marfa, cât şi dubiţa au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor. 

În urma verificărilor făcute de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul BCCO Oradea, şoferul dubiţei, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Salonta, a fost reţinut pentru 24 de ore şi inculpat pentru deținerea, transportul bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Joi, acesta va fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la 242.660 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul BCCO Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

UPDATE. Nu a fost arestat

Şoferul dubiţei se numeşte Nicolae Uivaroşan şi a fost prezentat, joi, la Judecătoria Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea procurorilor a fost respinsă, însă, de judecătorul de drepturi şi libertăţi care a decis să-l plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 zile, timp în care i s-a interzis să părăsească localitatea fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară, a instanţei de judecată sau a anchetatorilor săi.

Uivaroşan mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor.