Trei percheziţii au avut loc, joi, în comuna Roşiori, la locuinţele şi proprietăţile deţinute de doi localnici bănuiţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor că se ocupă de confecţionarea manuală a ţigărilor pe care, apoi, le vând în pieţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, cei doi achiziţionau tutun de pe piaţa neagră şi realizau ţigaretele cu ajutorul unor aparate speciale, care au şi fost găsite, joi, în timpul percheziţiilor.

„În total, au fost ridicate 5 kilograme de tutun vrac, 17 kilograme de frunze de tutun, 1.750 de ţigarete confecţionate manual, 1.300 de bucăţi de hârtii pentru rulat ţigarete şi filtre şi două aparate de confecţionat manual ţigarete", a declarat Alina Dinu. Prejudiciul provocat bugetului de stat se ridică, până în prezent, la peste 15.000 lei.

La finalizarea percheziţiilor, cei doi bihoreni au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru audieri, fiind învinuiţi pentru „deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantităţi mai mare de 1 kilogram tutun pentru fumat, nemarcat, marcat nercorespunzător sau cu marcaje false". Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 4 ani.

La percheziţiile de joi, poliţiştii SICE Bihor au beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Bihor.