Un orădean este cercetat penal pentru deţinere de produse accizabile nemarcate corespunzător după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Salonta cu 5.000 de pachete de ţigări provenind din Ucraina şi Serbia, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul de poliţie Cătălin Simuţ.

Potrivit sursei citate, ţigările au fost descoperite luni seara, în jurul orei 18, într-o acţiune desfăşurată de poliţiştii de frontieră pe DN 79.

"Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control în trafic la intrarea în Salonta, un autoturism Volkswagen Passat de culoare neagră condus de către un cetăţean din Oradea. În portbagajul autoturismului şi în locaşul roţii de rezervă a fost găsită cantitatea de 5.000 pachete ţigarete provenind din Ucraina şi Serbia de diferite mărci, Bond, Clasic, Modus şi Marble", a declarat subinspectorul de poliţie Cătălin Simuţ.

Chestionat despre provenienţa ţigărilor, bărbatul a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută, într-o parcare aflată la periferia municipiului Arad urmând să le transporte şi comercializeze în municipiul Oradea.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 35.000 lei a fost fost confiscată de poliţiştii de frontieră, iar orădeanul este cercetat penal acum pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile nemarcate corespunzător.