Cuplurile pe cale să îşi lege destinele primesc un timp suplimentar de gândire. Primăria suspendă oficierea căsătoriilor civile până la sfârşitul stării de urgenţă.

Se suspendă...

Măsura, dispusă de Ministerul Afacerilor Interne, intră în vigoare începând din 13 aprilie şi a fost luată pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus.

"Începând cu data de 13 aprilie 2020 şi până la încetarea stării de urgenţă, se suspendă depunerea declaraţiilor de căsătorie şi oficierea căsătoriilor în municipiul Oradea. Măsura a fost luată în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS – CoV – 2", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

22 de căsătorii anulate!

Din cele 110 cupluri care erau programate pentru oficierea căsătoriei civile până la jumătatea lunii mai, când teoretic expiră starea de urgenţă, cam 27 de perechi au cerut reprogramarea evenimentului înainte ca măsura suspendării să fie anunţată oficial.

"Cam un sfert dintre cupluri au cerut reprogramarea căsătoriei civile în ultimele săptămâni din proprie iniţiativă. Motivul nu ţine de noi, ci de faptul că sălile de evenimente sunt închise prin ordonanţă militară şi nu au unde să îşi ţină nunta", a declarat pentru BIHOREANUL Gheorghe Seica, şeful Serviciului Stare Civilă din cadrul Primăriei.

Alte 22 de perechi au renunţat de tot să se mai căsătorească. "Probabil vor reveni cu această solicitare pe viitor când lucrurile vor intra în normal", a spus Seica.

Se pot face reprogramări...

Cuplurile care nu au luat încă o decizie îşi pot reprograma căsătoria pentru o dată ulterioară.

"Noi avem capacitatea să oficiem căsătoriile reprogramate. Totul este ca perechile să stabilească o dată după încetarea stării de urgenţă", a spus Seica.

În Oradea sunt oficiate anual circa 1.600 de căsătorii. Tinerii însurăţei pot solicita informaţii suplimentare la telefon 0259/408824, fax. 0259/408872 sau la adresa de e-mail: starecivila@evp-oradea.ro, zilnic în timpul orelor de program ale Primăriei.