Voluntarii din capitala Irlandei, 17 elevi şi trei profesori, au sosit la Beiuş duminică, iar luni s-au şi apucat de lucru, în ciuda ploii, deoarece şi-au propus ca în opt zile să ofere "la cheie" casa pe care o construiesc, pe cheltuiala lor, pentru familia Tomoroga.

"Sunt foarte emoţionată! Apreciez efortul lor, că au venit şi lucrează cot la cot cu noi, le mulţumesc şi mă rog pentru ei. Sunt un adevărat model şi pentru copiii noştri şi bine ar fi dacă noi, românii, le-am urma exemplul, cât mai mulţi, ca să ne ajutăm unii pe alţii", a spus Lavinia Tomoroga, beneficiarul locuinţei.

Familia_Tomoroaga_P6210203.jpgCasa bătrânească în care locuiesc Nicolae şi Lavinia Tomoroga, împreună cu cele două fetiţe de câte 3, respectiv 2 ani (foto), plus Vasile şi Iuliana, părinţii Laviniei, are doar două încăperi şi un hol.

Potrivit lui Emil Popa, manager comunicare al Fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, capul familiei, Nicolae, muncitor la o brutărie din Bunteşti, voia să pună bani deoparte pentru a mai adăuga o cameră casei şi, cândva, o baie. "Dar salariul său fiind mic şi banii adunându-se greu, abia a reuşit să pună cel mai ieftin şi mai subţire polistiren pe vechea casă, pentru a înmuia frigul iernii".

Acum, bărbatul se bucură că, în numai zece zile, cu ajutorul voluntarilor irlandezi şi al unor consăteni care au donat câteva materiale de construcţii, familia sa va locui în condiţii civilizate.