Sălile dedicate expoziţiilor de artă din Cetatea Oradea au fost din nou umplute. De astă dată, au fost expuse lucrări de artă contemporană, realizate de tineri artişti stagiari, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Oradea, prezentate acum publicului sub genericul StagiART. Cu această ocazie, a fost inaugurată galeria de artă contemporană din fortăreaţă.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa autorilor şi a pasionaţilor de artă. Cuvântul de deschidere l-a avut Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, arătând că "este o expoziţie emblematică, dedicată membrilor tineri ai Uniunii Artiştilor Plastici, cei care vor prelua frâiele filialei Oradea". Chiriac a mai precizat că expoziţia a fost ideea artistului Radu Tîrnovean.

Cu această expoziţie, a fost inaugurată galeria de artă contemporană din fortăreaţă. Curioşii pot admira numeroase lucrări, din diferite categorii. Despre alcătuirea expoziţiei a vorbit curatorul Milena Augusta Pop, aceasta făcând o succintă descriere a sa, aşa cum ea a fost gândită să fie vizitată: circular, prin cele şase încăperi special destinate. Vorbim despre lucrări de artă plastică ce exploatează simboluri şi motive antice şi moderne, bijuterii unicat, piese de design vestimentar şi fotografii. Aceste lucrări aparţin unui număr de 17 artişti, între care Dorina Andrei-Aldea, Marius Boc, Iulia Filip Schreier, Horea Sălăgean, Radu Tîrnovean ş.a.

În încheiere, Radu Tîrnovean a arătat că ideea organizării acestei expoziţii "a fost generată de decizia Uniunii (n. r. – Uniunii Artiştilor Plastici) de la Bucureşti de susţinere a stagiaturii". "Este o perioadă în care trebuie să avem activitate şi aşa am găsit de cuviinţă să organizăm expoziţia".

Lucrările pot fi văzute în Corpul C al fortăreţei orădene, la parter, timp de o lună.