Activitatea oficială a echipei CAO 1910 Oradea din acest sezon s-a încheiat sâmbătă, odată cu returul meciului de baraj cu CS Hunedoara. Antrenorul Florin Fărcaş va mai conduce antrenamente însă cu jucătorii săi în această săptămână, după care se va intra în vacanţă.

Evoluţia foarte bună a jucătorilor tineri din echipa orădeană nu a rămas neobservată.

Astfel, Mark Kovacs (foto jos) a fost convocat la lotul naţional U18, în timp ce Alex Popa a plecat din nou în Italia, la Sampdoria Genova, pentru încă un stagiu cu jocuri la echipa U18 a cunoscutului club peninsular.

Mark Kovacs, fotbalist CAO

Mark Kovacs, care a fost nelipsit la ultimele meciuri în formula de bază a trupei orădene de ligă a III-a, a fost solicitat pentru stagiul de pregătire şi meciul cu Serbia, din 3 iunie.

El s-a prezentat la reunirea echipei naţionale duminică. După stagiul de câteva zile din ţară, miercuri el va pleca cu lotul naţional în Serbia, pentru jocul selecţionatelor U18 ale României şi Serbiei, care va avea loc vineri, 3 iunie.

La rândul său, Alex Popa (foto jos) a primit o nouă invitaţie de la Sampdoria, după stagiul efectuat la această echipă în perioada 16-21 mai. Este vorba despre un nou stagiu cu jocuri pentru echipa U18 a cunoscutului club din Genova.

Alex Popa, fotbalist CAO

Antrenamentele şi meciurile amicale cu echipa Sampdoria U18 sunt programate de marţi, 31 mai, până vineri, 3 iunie şi vor avea loc la Centrul Sportiv din Bogliasco a clubului Sampdoria.

"Mark şi Alex reprezintă rezultatul muncii depuse în cadrul clubului nostru. Este încrederea ce se cuvine jucătorilor tineri. De asemenea, sunt obiectivele care au fost trasate, acelea de a da posibilitatea jucătorilor tineri de valoare să se afirme. Drept dovadă, roadele se culeg prin obiectivele obţinute şi seriozitatea de care am dat dovadă toţi cei implicaţi în acest proiect!", a declarat antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş.

Atât Mark Kovacs, cât şi Alex Popa sunt născuţi în anul 2004.

Cele două convocări "reflectă munca şi strategia bună de formare şi promovare a tinerilor, pe care clubul a avut-o în acest an, în încercarea de a forma o echipă competitivă", a precizat şi preşedintele clubului CAO 1910 Oradea, Laurenţiu Danşa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!