Finala Campionatului Național de Judo pentru juniori III (U16), desfășurată la Cisnădie, în județul Sibiu, a însemnat încă un succes pentru tinerii judoka de la LPS CSS Liberty Oradea, care au reușit să obțină un număr de 5 medalii, dintre care 3 au fost de aur!

La ediția 2017 a Campionatului Național de Judo pentru juniori III (U16), au participat peste 250 de sportivi, băieți și fete, de la toate cluburile din țară.

Cele mai bune evoluții dintre orădeni le-au avut David Fodor, la categoria 66 kg și Alex Creț, la 73 kg, sportivi care și-au învins toți adversarii înainte de limită (la ippon), fiecare câștigând câte patru meciuri și devenind campioni naționali la juniori III.

O surpriză plăcută a produs-o Robert Boldiș, la 55 kg, care a susținut cinci meciuri, patru dintre ele câștigându-le clar la ippon, însă a avut mult de muncă în fața fostului campion de la Pitești, pe care l-a învins în cele din urmă în semifinale, după un meci maraton, care a durat 13 minute și a devenit, pentru prima dată, campion național.

Iată rezultatele complete ale orădenilor la Finala Campionatului Național de Judo pentru juniori III (U16), desfășurată la Cisnadie:

Locul I (campioni naționali):  Robert Boldiș (55 kg), David Fodor (66 kg) și Alex Creț (73 kg).

Locul II (vicecampioni naționali): Bianca Suciu (+70 kg)

Locul III (medalii de bronz):  David Kasziba (81 kg)

Pe locul V, lângă podium, cu două victorii și două înfrângeri, s-a situat Darius Groza, la + 81 kg.

Tinerii judoka orădeni au avut apoi o evoluție remarcabilă și a doua zi, în întrecerea pe echipe, unde echipa masculină a Euroregiunii 6 (N - V), având în componență sportivi, în marea majoritate, de la LPS-CSS Liberty Oradea, a devenit Echipa Euroregiunii VI i-a avut în componență pe: Stan Dominik (50 kg), Robert Boldiș (55 kg), Cosmin Suciu (60 kg),  David Fodor (66 kg), Alex Creț (73 kg), David Kasziba (81 kg), Darius Groza (+81 kg).

În întrecerea feminină pe echipe, formația Euroregiunii 6 (N - V), cu Bianca Suciu, titulară la +70 kg, a cucerit medaliile de bronz.

Tinerii judoka orădeni sunt pregătiți de profesorii Olimpia Ianc și Emil Morar.