Desfăşurată la Cluj Napoca, Cupa Campionilor la Judo pe echipe mixte, dedicată copiilor de la categoriile U11 şi U13, a adus echipei LPS-Champions Oradea rezultate remarcabile.

Astfel, tinerii judoka orădeni au obţinut medalia de aur, respectiv titlul de campioană a Cupei Campionilor cu echipa U11 şi medalia de argint, respectiv titlul de vicecampioană cu echipa U13.

Echipa de U11 a fost formată din: David Brânză (- 30 kg), Clara Bejan (- 32 kg), Alexandru Bot (- 34 kg), Rebeca Urs (- 36 kg) şi Andrei Gurău (- 38 kg).

Această echipă a trecut fără probleme de toţi adversari care i-au ieşit în cale, obţinând victorii categorice. În primul tur, formaţia LPS-Champions Oradea a bătut echipa ACS Kids Tampa Braşov B cu scorul de 4-1. În turul doi a obţinut victoria cu 4-1 în faţa echipei gazdă, Educaţie prin Judo Cluj. Apoi, în semifinale a învins cu acelaşi scor de 4-1 echipa CSM Cluj. În fine, în ultimul act, în finală, orădenii au învins echipa ACS Kids Tampa Braşov A tot cu scorul de 4-1.

Formaţia de U13 a LPS-Champions Oradea a fost alcătuită din: Răzvan Gherman (- 34 kg), Vanessa Rogojan (- 32 kg), Eduard Bejan (- 42 kg), Maia Nemeth (- 40 kg) şi Mihai Bran (- 50 kg). Şi această echipă a obţinut victorii pe linie până în finală, impunându-se în faţa celor de la Energetica Caransebeş (scor 5-0), ACS Kids Tampa Braşov B ( scor 4-1), iar în semifinale în disputa cu ACS Kids Tampa Braşov A (cu acelaşi scor de 4-1).

În finală, LPS-Champions Oradea U13 a cedat totuşi după un meci dramatic, în faţa echipei CS Fusle Security Satu Mare, cu scor de 2-3. După ce a condus cu 2-0, tânăra echipă orădeană a fost nevoită să se recunoască înfrântă.

"A fost o competiţie plină de emoţii şi dramatism. Au fost zâmbete şi lacrimi, şi noi antrenorii (Andreea Mateaş, Alexandru Goncearenco şi Dan Fâşie) suntem mulţumiţi de rezultate şi de evoluţia sportivilor noştri", au transmis tehnicienii clubului orădean, într-un comunicat.

La finalul acestei săptămâni va avea loc Campionatul Balcanic de Judo U13, competiţie care va fi organizată în oraşul Bitola din Macedonia de Nord şi la care vor lua startul şi doi sportivi de la LPS - Champions Oradea, aceştia urmând a reprezenta România. Este vorba de Vanessa Rogojan la categoria 32 kg şi de Matei Buşanu la 38 kg.

Conform clubului bihorean, obiectivul pentru această competiţie este de obţinerea a cel puţin unei medalii prin cei doi sportivi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!