Tinerii judoka de la LPS CSS Liberty Oradea și-au adjudecat șapte medalii la întrecerile turneului internațional de la Focșani, Memorialul „Aurel Cîmpeanu”, competiție care s-a desfășurat în perioada 10-11 noiembrie și care a reunit la start peste 500 de sportivi, de la 56 de cluburi din 5 țări, Moldova, Serbia, Croația, Ungaria și România.

Spoertivii pregătiți de Olipmia Ianc, Alexandru Goncearenco și Emil Morar și-au adjudecat două medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Eduard Gyoker, la categoria 46 kg și Cosmin Albuț Dana, la 73 kg, ambii la U14.

Pe locul II s-au situat: Bianca Popa, la 36 kg, U14 și Șarolta Lungu, în cadrul categoriei 57 kg, U16.

În fine, medaliile de bronz au fost cucerite de: Timea Vlad, la 52 kg U14, Norbert Domuța, la 66 kg și Tudor Blahuța, în limitele categoriei 81 kg, ambii la U18.

Chiar dacă nu s-au clasat pe podium, tot poziții fruntașe au avut și: Darius Țîrlea, la 38 kg U14, Gesica Fodor, la 44 kg U16, Cristian Popa, la 66 kg U18 și David Varga, în limitele categoriei 73 kg, U18, toți situați pe locul al V-lea.

De menționat că invitat special la această competiție a fost judoka ucrainian Georgii Zantaraia, multiplu campion și medaliat la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice, „fiind un prilej deosebit pentru tinerii sportivi să vadă pe viu, un mare campion, cu un caracter și o modestie deosebită, un bun exemplu pentru marea performanță”, după cum a declarat antrenorul orădean Emil Morar.