Poloiştii echipei de juniori III a clubului CSM Oradea au câştigat Cupa Triumf, competiţie care s-a desfăşurat la Bucureşti, în organizarea clubului cu acelaşi nume, Triumf Bucureşti.

Drumul spre victorie

Turneul a fost rezervat echipelor de U15, a avut loc la bazinul Floreasca şi a reunit opt echipe, care au fost repartizate în două grupe de câte patru.

După ce s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate s-au calificat în semifinale, iar ultimele două au continuat să evolueze în turneul locurilor 5-8.

Pregătiţi de antrenorul Christian Şandor, tinerii poloişti de la CSM Oradea au evoluat în Grupa B, alături de formaţiile Dinamo Bucureşti, CSŞ 1 Pajura şi CSŞ Triumf Bucureşti B.

În prima partidă, orădenii au defilat cu gazdele de la Triumf Bucureşti B, pe care i-au învins cu categoricul scor de 24-1.

Apoi au întâlnit pe Dinamo, formaţie de care au trecut la limită, cu scorul de 6-5.

În fine, în ultimul joc din grupă, elevii antrenorului Christian Şandor au dat piept cu cei de la CSŞ 1 Pajura, pe care i-au întrecut destul de clar, la o diferenţă de zece goluri, cu scorul de 13-3.

Cei mai tineri şi mai buni!

Clasaţi pe primul loc în grupă, orădenii au evoluat apoi, în semifinale, cu echipa de pe locul II în Grupa A, prima echipă a clubului gazdă, Triumf Bucureşti A, formaţie pe care au învins-o la limită, cu 10-9.

Astfel, s-a ajuns în finala mare, unde CSM a dat peste Steaua, echipă cu care a avut ceva de furcă, învingând-o tot la limită, cu 9-8.

Aşadar, CSM Oradea a obţinut victorii pe linie la acest turneu, incluzând trei succese la diferenţe de un gol, lucru care nu ştirbeşte însă performanţa obţinută.

"Acest parcurs a fost cu atât mai impresionant cu cât CSM Oradea e singura echipă ce a participat cu un lot alcătuit în totalitate din sportivi născuţi în anul 2006 (mai mici cu un an decât categoria de vârstă)", au declarat reprezentanţii clubului bihorean pe site-ul oficial.

Pe lângă trofeul cucerit cu echipa, orădenii au mai obţinut un premiu special, prin Tokai Mark, care a fost cel mai bun marcator al turneului.

Iată lotul de jucători al echipei CSM Oradea pe care antrenorul Christian Şandor l-a avut la dispoziţie la acest turneu: Szilagyi Marcu, Balogh David, Bajusz Benett, Ţecu Bogdan, Martin Antoniu, Tokai Mark, Sarkozi Botond, Marinescu Andrei, Şandru Raul, Soponar Ianis, Fitero Mihai, Borbei Marius, Barbely Balint, Nagy Alex şi Acatrinei Christopher.