Principala arteră pietonală a Oradiei a fost animată vineri după-amiază de un grup de tineri membri ai PSD Bihor, care au ieşit în costume de carnaval să persifleze celebrul deja anunţ al premierului Emil Boc privind ieşirea din criză.

Tinerii, aproximativ 25 la număr, au pornit de la sediul PSD Oradea din Piaţa Unirii la ora 15.00, îndreptându-se spre Calea Republicii, pentru a împărţi trecătorilor fluturaşi cu cele mai "adevărate" promisiuni ale preşedintelui Traian Băsescu.

DSCF4932.JPGPe hârtiuţe, deasupra unei caricaturi reprezentându-l pe şeful statului, scria: "Azi am ieşit din criză", "Azi am terminat ultimul kilometru de autostradă", "Azi am mărit toate pensiile", "Azi am eliminat sistemul ticăloşit" şi "Pentru că am fost suspendat, azi îmi dau demisia". De asemenea, sub chipul lui Băsescu era trecută urarea "Să trăiţi bine!", alături de celebra spusă a preşedintelui: "Ce-mi plac glumele mele!"

Unul dintre tinerii pesedişti era, însă, să fie luat de guler de o bunicuţă, care l-a oprit pe Podul Ferdinand să-l admonesteze. Pentru că tânărul purta un patrafir, fiind costumat în preot, pensionara l-a avertizat că "nu e frumos" să-şi bată joc de Dumnezeu, şi chiar că riscă "să fie trăznit".

Incidentul s-a încheiat fără nicio altă consecinţă decât că puţinii trecători aflaţi în zonă s-au amuzat mai mult decât de fluturaşii distribuiţi de tineri, iar aceştia şi-au continuat acţiunea îndreptându-se spre Calea Republicii, până lângă Evidenţa Populaţiei. Pe acest traseu, au împărţit mai mult de 500 de fluturaşi, tuturor celor întâlniţi în cale.