Tinerii sportivi orădeni de la clubul LPS Bihorul au reuşit să cucerească cinci medalii la întrecerile Campionatului Naţional Şcolar de Scrimă, care s-au desfăşurat în această săptămână la Craiova.

Competiţia a avut loc la Sala de Scrimă "Petrache Trişcu" din Craiova şi a reunit aproximativ 500 de copii de la toate cluburile sportive şcolare din ţară.

Întrecerile s-au desfăşurat la cele trei arme, spadă, sabie şi floretă.

Sportivii de la LPS Bihorul Oradea, antrenaţi de Nicolae Ille, s-au comportat exemplar reuşind să cucerească cinci medalii în probele de spadă şi floretă. Mai exact, au fost obţinute un loc I, un loc II şi trei locuri III.

La spadă feminin individual, Alexandra Drăgan a obţinut cea mai bună performanţă, situându-se pe primul loc şi devenind campioană naţională şcolară. În aceeaşi probă, Andrea Muntean a ocupat locul al III-lea, intrând în posesia medaliei de bronz.

La spadă feminin echipe, Alexandra Drăgan, Andrea Muntean şi Maria Câmpan, reprezentând clubul orădean, au ocupat locul II. De menţionat că titlul în această probă a fost câştigat de LPS Craiova, în timp ce pe locul III s-a clasat LPS Constanţa.

La masculin, în proba de spadă individual, orădeanul Raul Tufan a cucerit bronzul, după ce s-a situat pe locul al III-lea. Nu foarte departe de medalie s-a aflat şi Vlad Naghi, care în cele din urmă s-a clasat însă pe locul VIII.

În fine, cea de-a cincea medalie pentru LPS Bihorul Oradea a adus-o acelaşi Raul Tufan, bronz, în cadrul probei de floretă masculin individual.