Atmosfera politică în Bihor a devenit mai respirabilă după ce Pásztor Sándor a plecat să vâneze prin pustele şi preeriile lumii, Ioan Mang a fost depus în cavoul politic al Casei Poporului, iar Bolojan s-a felicitat că e tuns zero şi nu-şi poate smulge părul din cap la vederea dezastrului lăsat în urmă de cei doi corifei.

Din păcate, la plecarea sa în Bucureşti, domnul Mang a lăsat câteva dâre prin Consiliul Local Oradea, una fiind consilierul Adrian Madar, care ne atrage atenţia că oraşul e la mâna PSD-ului, care decide câţi bani se dau pentru termoficare, adică dacă îngheţăm sau nu la iarnă.

Orice neica nimeni din politică are impresia că banii de la buget sunt într-o puşculiţă de unde partidele împart recompense. Dacă domnul Madar ar veni cu banii de acasă pentru oraş, jos pălăria, dar dacă împarte bani din impozitele noastre ar fi bine să aibă puţină decenţă.

Din păcate pentru neica Madar şi pentru moş Ianoş, Florin Cîţu le-a luat-o înainte cu îngheţarea şi a decis cu de la sine putere să sancţioneze Bihorul pentru că nu face parte din echipa câştigătoare. Obraz gros şi nespălat, Cîţu dă aceiaşi bani Oradiei ca Motrului, 3 milioane de lei,  în condiţiile în care orăşelul din Gorj are 22.000 de locuitori, iar Oradea 70.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare. Nici nu mă miră postarea unui cetăţean care spunea: "Doamne, ţi-am cerut să-l iei pe Cîţu şi tu l-ai luat pe Mâţu".

Oradea are un sistem de termoficare bine pus la punct. Reţele în bună parte schimbate, centrală nouă şi cu randament ridicat. Creşte preţul gazului consumat de centrală, dar şi cel al energiei electrice produse şi vândute, aşa că, cu sau fără contrele lepădăturilor locale sau sudiste, oraşul tot nu va îngheţa la iarnă.