Primăria Oradea a montat în oraş 11 incinte de tip nou, în formă de dulap, pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Cinci astfel de incinte au fost amplasate în zona străzii Gheorghe Costa-Foru şi câte trei pe străzile Sucevei şi Aleea Călinului.

"Acest nou model de incintă este realizat din tablă zincată şi vopsită şi are forma unui dulap, deschiderea uşilor cu o cartelă permiţând introducerea deşeurilor de către cetăţeni şi golirea incintei de către firma de salubritate", se menţionează într- comunicat al municipalităţii.

Adăposturile din tablă pot găzdui trei europubele de 240 litri pentru fracţie umedă, uscată şi biodegradabilă.

"Aceste incinte tip dulap sunt montate la asociaţiile de proprietari al căror spaţiu disponibil nu este suficient pentru amenajarea unei incinte metalice prevăzute cu grilaj. Totodată, facem un apel către asociaţiile de proprietari care în acest moment nu au amenajată niciun fel de incintă că pot solicita Primăriei Oradea montarea unei incinte corespunzătoare amplasamentului din respectivul cvartal de locuit", a declarat şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei, Mircea Stejărean.

Incintele au fost achiziţionate de la firma Maniflor Servcom, pentru suma de 2.486 lei fără TVA.

În perioada următoare numărul acestor adăposturi metalice pentru pubelele de gunoi amplasate în oraş urmează să crească cu încă 17.