Proiectul "Tipografia de idei" al Muzeului Ţării Crişurilor, în cadrul căruia au avut loc, în vara anului trecut, o sumedenie de evenimente printre care concerte Iris, Cargo şi Bosquito, va continua şi vara aceasta şi va începe din 22 iunie.

Anunţul a fost făcut de managerul instituţiei muzeale, Gabriel Moisa, joi, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat bilanţul activităţii MŢC din anul precedent.

"Unul dintre obiectivele noastre a fost ca Muzeul Ţării Crişurilor să fie cât mai prezent în spaţiul public. Vara trecută noi credem că am reuşit asta şi datorită proiectului «Tipografia de idei», care a adunat la un loc conferinţe, lansări de carte, proiecţii de film, ateliere pentru copii, spectacole de teatru şi concerte. Acesta va continua şi anul acesta, din 22 iunie până în 8 septembrie, şi va fi realizat din bugetul propriu al muzeului. La fel ca anul trecut, intrarea va fi liberă", a explicat managerul MŢC.

Moisa a mai precizat că s-a dorit extinderea proiectului pe toată perioada verii, cât timp elevii sunt în vacanţă, pentru ca la evenimente să poată lua parte familii întregi de bihoreni și nu numai. 

Anul trecut, proiectul s-a întins pe perioada 27 iulie - 10 septembrie şi a cuprins circa 50 de evenimente, condensate în special în weekend-uri. 

Între altele, trei campioni olimpici - Maria Olaru, Gabriela Szabo şi Ana Maria Popescu - au inspirat publicul prin poveştile lor de succes. Programul cultural a fost completat de ateliere pentru copii, conferinţe cu diverşi specialişti şi proiecţii de filme.

Muzica a jucat un rol central în cadrul proiectului, cu concerte simfonice, jazz şi rock, toate cu intrare liberă. Grădina muzeului a răsunat de melodiile interpretate de artişti renumiţi precum Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Hot Jazz Band, Iris, Compact, Vunk, Cargo sau Bosquito.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!