Anul acesta, Campionatul Naţional de seniori şi juniori mari s-a desfăşurat la Bucureşti, la baza sportivă Steaua Bucureşti, club care s-a afiliat recent la Federaţia de Tir cu Arcul şi vrea să se facă performanţă în acest sport.

În prima zi de calificări, orădeanul Victor Kiss s-a clasat pe locul IV la juniori, la numai un punct diferenţă de ocupantul locului III, Flavius Dărăsteanu (C.S. Alexandru Roman), iar Vivien Bălteanu a ieşit pe locul III. După analiza punctajului, dacă ar fi concurat la senioare, sportiva orădeană s-ar fi clasat pe locul III la această categorie. În finale, ambii sportivi, Victor Kiss şi Vivien Bălteanu, s-au situat pe locul III, obţinând medaliile de bronz, un rezultat bun pentru cei doi cadeţi.

În clasamentul pe cluburi, locul I l-a ocupat SCM Deva, care şi-a adjudecat şi trofeul transmisibil "Cheia de Aur".

Ca fapt divers, dacă în 2014, la Campionatul Naţional de seniori, C. S. "Redpoint" Oradea a avut iniţiativa de a acorda un trofeu transmisibil, destinat locului I în clasamentul pe cluburi, anul acesta acelaşi club a introdus trofeul "Cheia de Aur", acordat clubului care a obţinut cele mai bune rezultate la individual.

Trofeul este o cheie de dimensiuni mari, placată prin galvanizare cu aur de 22 de karate şi amplasată pe o placă de stejar antichizat, pe care este gravat cu laserul numele clubului câştigător şi anul în care a obţinut titlul. Trofeul este transmisibil până în 2020, când va reveni la Oradea pentru a fi păstrat la iniţiator. "Efervescenţa stârnită de acest trofeu foarte râvnit încă de la lansare a făcut ca pe arena de concurs să se desfăşoare diverse strategii pentru obţinerea a cât mai multor puncte", a precizat Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

Pe de altă parte, în septembrie, Oradea va fi capitala tirului cu arcul, aici urmând a avea loc Campionatul Naţional al României pentru copii şi juniori mici.