Potrivit unui comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, în perioada 7 aprilie, ora 23.00 - 9 aprilie, ora 23.00, (ora României), în Ungaria este interzisă circulaţia automarfarelor, restricţia fiind impusă de autorităţile statului vecin.

"Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că se celebrează sărbătorile pascale, zilele respective fiind declarate nelucrătoare", se arată în comunicat.

Autorităţile de frontieră vor efectua, în această perioadă, controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislatiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.

"Poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport", se specifică în document.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a mai anunţat măsuri speciale pentru derularea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere a frontierei, prin suplimentarea personalului care desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi creşterea numărului arterelor de control al TIR-urilor, dacă situaţia o va impune, atât pe sensul de intrare în ţară, cît şi pe cel de intrare.

"Conducerea Inspectoratului a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în conduţii normale, fluent şi civilizat", se mai arată în document.